Teken- en schildercursus jongeren (13-19 jaar)

Voor jongeren in de leeftijd 13 tot en met 19 jaar bieden we de cursussen 'Tekenen en schilderen' aan. De cursus wordt gemengd gegeven voor beginners en gevorderden. Uw kind kan dus altijd aansluiten in deze groep.


Bezoek museum Schunck te Heerlen

Cursus Tekenen en schilderen 16 lessen

Al tekenend en schilderend gaan jongeren om met de taal van de kunst. In deze uitdagende zoektocht ontmoeten ze zichzelf en anderen. Ontdekken ze de wereld van tekenen en schilderen. In deze cursus leren jongeren hoe ze verschillende teken- en schildermaterialen kunnen gebruiken: zoals houtskool, bister (Rembrandt), pastelkrijt, inkt, water-, acryl- en olieverf. We werken aan thema's, zoals stilleven, bloemen en planten, portret (eigen gezicht), landschappen. Maar ook en vooral werken de jongeren vanuit hun eigen fantasie. Ook wordt er aandacht besteed aan verschillende schilderstijlen en worden bekende kunstenaars besproken. Ieder werkt op eigen leeftijdsniveau. Met goed weer gaan we ook buiten werken. Daarnaast worden er exposities georganiseerd waarop cursisten hun werk tentoonstellen. Een begeleid museumbezoek kan onderdeel uitmaken van de cursus. Uiteraard komen de entree- en reiskosten voor rekening van de cursist.

  • Voor beginners en gevorderden
  • Startdatum  31 augustus of 07 september 2024
  • Dag zaterdagmorgen (groep 1) of zaterdagmiddag (groep 2)
  • Tijd 10.30 -12.30 uur of 14.00-16.00 uur
  • Aantal lessen 16 (1 les per 2 weken)
  • Aantal plaatsen min. 5 en max. 10 cursisten per groep
  • Proefles €14,00
  • Voor beginners en gevorderden
  • Cursusprijs € 228,00 inclusief materiaal

Opmerkingen: persoonlijke beschermingsmiddelen: oude kleding, schort of oud overhemd
Verfrissing inclusief ja

Jeugdigen woonachtig in Leudal, kunnen mogelijk van de gemeente Leudal korting krijgen op dat deel van de cursusprijs dat betrekking heeft op 2024, maar op=op.

Zijn er onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan eens contact op met www.jeugdfondssportencultuur.nl

GroepCursuscodeBeschikbaar
Zaterdag
groep 1
groep 2

B1-zao16
B2-zam16

4
3
Cursusdagen
Groep1 morgen
Cursusdagen
Groep2 middag
31 aug.
14 sept.
07 sept.
okt.okt.
nov.. nov.
dec. dec.
jan. jan.
24 febr.03 febr.
09, 23 mrt.02 16 en 30 mrt.
06 en 20 apr.


18 mei
13 en 27 apr.

25 mei

Vermeld s.v.p. de cursuscode in het hokje van opmerkingen/vragen. Na ontvangst van de inschrijving ontvangt u een bevestiging en de factuur.