Over Trudy Frenken

Trudy Frenken is mijn naam. Na vele jaren gewerkt te hebben in een managementfunctie in de zakelijke dienstverlening heb ik het roer omgegooid en ben in 2006 mijn eigen teken- en schilderschool Atelier Leudal gestart in Heythuysen. Hier kan jong en oud op een informele manier in een educatieve omgeving bezig zijn met kunst.

Van 2003 tot en met 2008 studeerde ik aan de Noord Limburgse Kunstacademie (NIKO) in Neerpelt (B) schilderkunst (hogere graad). In 2006 behaalde ik aan de Fontys Hogeschool mijn lesbevoegdheid, in 2010 mijn Specialisatiegraad aan de Kunstacademie Maasmechelen (B) en in 2015 aan de Wackers Academie in Amsterdam het certificaat Het Portret. Vervolgens heb ik nog diverse masterclasses gevolgd bij verschillende kunstenaars, waaronder Gerard van de Weerd, Sam Drukker, Irma Braat en Liesbeth van Keulen.

In 2012 behaalde ik de 2e prijs in de landelijke "Schilderwedstrijd dieren” die voor de 23e keer gehouden werd door Atelier Magazine in samenwerking met Winsor & Newton en het Coda Museum in Apeldoorn.

Mijn werk "De Dagwacht" werd benoemd in de top 10 van "De Nachtwacht zoals je 'm nog nooit gezien hebt" van het programma Het geheim van de Meester van de AVROTROS. Het werk zelf is te bewonderen in het Limburgs Schutterij Museum te Steyl.

De laatste jaren leg ik me toe op portretschilderen, waarbij mijn kleinkinderen een belangrijke inspiratiebron vormen. Vanaf 2022 volg ik geregeld lessen bij Metaalgieterij Van Gilst in Kerkrade in de "verloren was-techniek" en laat ik dit gieten in brons.

Ook maak ik werk in opdracht.

Daarnaast stoei ik graag met verschillende (nieuwe) verfsoorten en de toegepaste technieken leiden vaak tot verrassende resultaten. Toch blijft de traditionele olieverf mijn voorkeur hebben.

Enkele van mijn werken:

Abstract

Dieren

Figuur

Landschap

Stilleven

Portret

Unborn Child

Overig