Teken- en schildercursus speciale groep (va 18 jaar)

Voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking bieden we de cursus 'Tekenen en schilderen' aan. De cursus wordt gegeven in kleine groepen.


Beginnerscursus tekenen en schilderen 16 of 32 lessen

Al tekenend en schilderend gaan jongeren en volwassenen om met de taal van de kunst. In deze uitdagende zoektocht ontmoeten ze zichzelf en anderen. Ontdekken ze de wereld van tekenen en schilderen. In deze cursus leren ze verschillende teken- en schildertechnieken, elk op hun eigen niveau.

In een ongedwongen omgeving en op de behoefte van de cursist afgestemd komen de basisbeginselen van de teken- en schilderkunst aan de orde: tonen, lijnen, kleur, ruimte, licht, compositie, vorm, materie. We werken met verschillende schildersmaterialen zoals houtskool, bister, pastelkrijt, inkt en acrylverf.

We werken aan thema's die hun aanspreken of waarmee ze bezig zijn. Dit kan ook een stilleven zijn, bloemen, portret of dieren en vakantie. Hun eigen stijl wordt gestimuleerd maar we kijken ook naar andere stijlen en kunstenaars. Daarnaast worden er exposities georganiseerd waarop cursisten hun werk kunnen tentoonstellen.

  • Voor beginners
  • Startdatum  september 2023
  • Dag vrijdagmiddag
  • Tijd 14.30 -16.30 uur
  • Aantal lessen 16 (1 les per 2 weken) of 32 (1 les per week)
  • Aantal plaatsen max. 5 cursisten per groep
  • Cursusprijs € 277,00 (16x) of € 498,00 (32x) inclusief materiaal

Opmerkingen: persoonlijke beschermingsmiddelen: oude kleding, schort of oud overhemd
Koffie en thee inclusief ja

DagdeelCursuscodeBeschikbaar
VrijdagmiddagF1-vrm16
F2-vrm32
ja

Kies bij 16 lessen de cursuscode eindigend op 16 en bij 32 lessen eindigend op 32

Vermeld s.v.p. de cursuscode in het hokje van opmerkingen/vragen. Na ontvangst van de inschrijving ontvangt u een bevestiging en de factuur.